Egy jó kávé edzés előtt? Gyorsitja a fogyást!!

2021. 03. 25. 19:03:22
Egy jó kávé edzés előtt? Gyorsitja a fogyást!!
A kávé nem csak akkor egy hasznos ital, ha reggel kómásan kelsz ki az ágyból, de még az edzés előtt is érdemes fogyasztani. Sok tanulmány szól arról, hogy az edzés előtti kávéfogyasztás nagyban elősegíti a jó eredményt. A kávéban található koffein pedig olyan segédanyagként szolgál, amely javítja a teljesítményt. Emellett van néhány egészségügyi előnye is.

Egy jó kávé edzés előtt? Gyorsitja a fogyást!!

A kávé nem csak akkor egy hasznos ital, ha reggel kómásan kelsz ki az ágyból, de még az edzés előtt is érdemes fogyasztani. Sok tanulmány szól arról, hogy az edzés előtti kávéfogyasztás nagyban elősegíti a jó eredményt. A kávéban található koffein pedig olyan segédanyagként szolgál, amely javítja a teljesítményt. Emellett van néhány egészségügyi előnye is. Miután megittad a kávét, várnod kell, amíg az feloldódik. Ez körülbelül 30-60 perc. Utána jöhet az edzés!
Most írtunk 7 okot, amiért jó, ha iszol egy csésze kávét az edzés előtt.

Fokozza az anyagcserét

kave edzes

Nagyon sokan csak azért fogyasztják a kávét, mert felgyorsítja az anyagcserét. Ezzel pedig hozzásegít a súlyvesztéshez. Ha megfelelően működik az anyagcseréd, akkor hamarabb kiürül a felesleges anyag a szervezetedből. Természetesen sok tényező befolyásolhatja, hogy nálad hogy működik. Az életkorod, a genetika, a nemed és még sorolhatnánk. Ha kialakítasz egy rendszert az életedben, azzal máris befolyásolhatod az anyagcseréd.

Javítja a vérkeringést
Kutatások szerint a véráramlás 30%-kal nő azoknál, akik kávét fogyasztanak. Emellett tágítja az ereket és elősegíti a szív – és idegrendszer működését is. A kávénak emellett vizelethajtó hatása is van, így a kávé elfogyasztása után jó, ha megiszol egy pohár vizet is.Hosszútávon részt vesz az érrendszeri betegségek megelőzésében, természetesen akkor, ha mozgunk is mellé és egészséges életmódot folytatunk.

Csökkenti a fájdalmat

Állítólag, ha kávét iszol az edzés előtt, akkor az csökkentheti az izomfájdalmat. Jobban hat, mint a gyógyszer, vagy a kenőcs és nincs más dolgod, mint inni egy csészével, szépen lassan kortyolgatva.

Javítja az állóképességet

A kávé valóban megkönnyíti a testedzést, 3,2%-ban segíti a koffein az állóképességet. Megnöveli a teljesítményt. Aki csak ritkán fogyaszt kávét, sokkal jobban megérzi a hatását, mint az, aki mindennap elfogyaszt egy csészényit. A fizikális teljesítményben, főként az aerób és az erőgyakorlatoknál nagyon hasznos lehet.

Megőrzi az izmokat

A koffein segít megőrizni a fittséget és a korral járó sérülések kockázatát csökkenti, emellett ellensúlyozza a korral járó izomerő veszteséget.

Javítja a memóriát

kave edzes

A kávé nagyon nagy hatással van a memóriára. Akár 24 órán keresztül jótékony hatással lehet a kávé az agyra. Ez annyiban járulhat hozzá az edzéshez, hogy hamarabb megjegyzed a feladatokat.

Üzemanyag

Nem csak edzés előtt, de akár edzés után is hasznos lehet. Az izmok munkájának hatékonyságát növeli. Persze csak óvatosan! Ez nem azt jelenti, hogy a mértéktelen kávéfogyasztás egészséges!

Mennyi kávét kell inni edzés előtt?

Az embernek napi 250-300 mg koffeinre van szüksége ahhoz, hogy a teljesítménynövelő hatását ki tudja használni. A pontos mennyiség egyénenként változhat, hiszen sok mindentől függhet.

Ne adagold túl!

Azt fontos kiemelnünk, hogy a túlzott mértékű koffein rossz hatással van a szervezetedre, a teljesítményt nem növeli, hanem inkább negatívan hat rád. Ha túladagolod a koffeint, akkor előfordulhat szorongás, idegesség vagy a koncentráció hiánya, az álmatlanság és az ingerlékenység is.
Elősegítheti a szívritmuszavar is. A koffein emellett enyhe vízhajtó hatással jár, ami teljesen minimális, de ennek ellenére jól jöhet, ha fogyasztasz mellé folyadékot. Főleg akkor, ha olyan környezetben edzel, ahol nagyon meleg van és párás a levegő is. Arra nagyon kell még, hogy figyelj, hogy nagy mennyiségű koffein adag után sokkal fáradtabb leszel. Ügyelj, hogy ne alakuljon ki függőség a kávé iránt. Akik napi szinten fogyasztanak koffeint, azok fejfájással és fáradtsággal is küszködhetnek.

Figyelj arra, hogyan fogyasztod!

A cukor, a tejszín és a zsíros tej helyett fogyaszd csak feketén, vagy különböző édesítőkkel és növényi alapú tejjel. Ma már számos lehetőségünk van, hogy kedvünkre válogassunk a hozzávalók között.
Lefekvés előtt már ne igyál kávét, mert teljesen megzavarod a szervezeted

Tartalomhoz tartozó címkék: EQUA

Kapcsolódó termékek

EQUA ACTIVE Barackfa

5.700 Ft
Várható szállítás:2024. június 26.
Kívánságlistára teszem

EQUA ACTIVE Plum

5.400 Ft
Várható szállítás:2024. június 26.
Kívánságlistára teszem

EQUA Active Fekete

5.700 Ft
Várható szállítás:2024. június 26.
Kívánságlistára teszem